Bolest a otoky kloubů na rukou

Dobrý den, prosím o radu, jaká jsou ještě možná vyšetření a vysvětlení RTG nálezu. Absolvovala jsem toto vyšetření-zatím nenalezena příčina! Od května 2011 jsem na neschopence, oteklé drobné klouby rukou-vypadávání věcí z rukou, dost nepříjemné bolesti(píchavé, svíravé bolesti v kloubech), spaní s rukama podél těla-v jiné poloze noční buzení bolestí, postupně od září se zhoršující bolesti do celých prstů-zápěstí. Byla jsem na neurologii-RHB bez zlepšení-u obou palců nezvyklá volnost(vyčochtanost)v kloubech, provedeno EMG 20% karpální tunely-po 3měsících ko EMG v mezích normy, primář neurologie potvrdil, že to od krční páteře není, že příčina bude jinde. Revmatologie-RTG rukou v normě-zasílení PIP klouby rukou-prosaky prstů rukou-píchnuty kortikoidy bez efektu. Ortopedie-RTG dextroskolioza, kyfoza v dolní polovině mělká, výška těl.obratlů a meziobratl.prostorů je přiměřená, místy lehká def.spondyloza, TH páteře snížení plotny TH 8/9, osteofyty, DG vert alg syndrom C Th pateře vs. Před třemi lety autonehoda(já jsem řídila)-zadní a následně přední náraz-krční límec na 6týdnů, pracuji jako balička zboží (momentálně v PN) celý den vestoje, nošení těžkých věcí a velké nároky fyzické aktivity. Děkuji za Váš čas a radu, přeji hodně zdraví.

Odpověď odborníka:

Jistě na pateři exuistují počínající degenerativní změny, které popisujete a které se musejí léčit, určitě dobře i na rehabilitaci. Detailně by bylo třeba dokončit vyšetření na reumatologii, provést potřebně odběry pro reumatologické testy a dle nálezu potom aplikovat potřebnou léčbu. Obraťte se ještě jedniu na vašeho lékaře - reumatologa.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: