Bolest břicha

Dobrý den. Píšu jsem znova a prosím o radu. Před dvěma dny jsem jela k doktorce s velikými bolesti břicha kolem pupku a na pravé straně, bolesti byli strašně veliké. Doktorka mi vypsala žádanku o vyšetření slepého střeva. Když jsem dojela do nemocnice tak mi dělaly sono břicha hlavně se zaměřily na ten slepak, potom mi braly krev. Nakonec jsem byla hospitalizována. Dostala jsem injekci proti bolesti a poté kapačky. Ještě jsem byla na gyn.vyšetření kde také nic nezjistili. Druhý den mě to bolelo méně a tak jsem chtěla jet domů, dostala jsem prášky proti bolesti,které teď beru pravidelně, protože mě to furt bolí. Prosím o radu, jdu ještě na kontrolu. Zvýšenou teplotu nemam, ale mám nadýmání a průjem, občas nevolnost, nemam chuť na jídlo, bolesti břicha stále mám. Chtěla bych se zeptat jestli to opravdu není ten slepák, mám z toho strašný strach. Mám z operace strach, ale v tomto případě bych si ho nechala vzít nejraději dobrovolně, pokud je to možné, prosím o radu na koho se lze obrátit.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Sáro, bolesti břicha jsou komplexní a složitý problém. Příčin může být celá řada a ne vždy se na příčinu přijde rychle a snadno. Při akutních bolestech břicha je důležité vyloučit, zda se nejedná o vážný stav, který vyžaduje okamžitou operaci - jednou z příčin je i akutní zánět slepého střeva. Jestli jste byla v nemocnici - předpokládám na chirurgii, kde jste byla opakovaně vyšetřena, včetně laboratoří, USG břicha a gynekologického vyšetření, na nic se nepřišlo a bolesti se zmírnili, akutní zánět slepého střeva s největší pravděpodobností příčinou Vašich bolestí není a tedy i jeho odstranění by Vám nepomohlo. Pokud ale přetrvávají bolesti břicha, je potřeba dále vyšetřovat a hledat příčinu Vašich potíží. Bolestmi břicha se zabývají chirurgové v případě akutních bolestí a v případě chronických bolestí spíše gastroenterologové. Nejdříve bych tedy s přetrvávajícími bolestmi zašel na Vašem místě na chirurgii, kde jste byla hospitalizována - na kontrolní vyšetření a doporučení dalšího postupu. Je možné, že bude potřeba některá vyšetření zopakovat (vyšetření krve, USG břicha, nebo i gynekologické vyšetření), nebo bude potřeba doplnit nové vyšetření - např. vyšetření tlustého střeva - kolonoskopii. Jedna z příčin bolestí v pravém podbříšku může být i nespecifický chronický zánět segmentů tenkého i tlustého střeva - Crohnova nemoc, která se dá potvrdit právě kolonoskopií.

MUDr. Juraj Mosendz
MUDr. Juraj Mosendz

Specializace: Chirurgie
Pracoviště: Palas Athena, Klinika jednodenní chirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Za produkci mléka nemůže vždycky jen nadbytek prolaktinu
Články: Za produkci mléka nemůže vždycky jen nadbytek prolaktinu
Tvorba mateřského mléka...
Střevní záněty: jak se poprat s plynatostí a nadýmáním
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Druhý polštář pod hlavu může pomoci udržet nižší nitrooční tlak
Tuberkulóza
Články: Tuberkulóza
Tuberkulóza, TBC, hovorově...
Bronchitida: když průdušky trápí zánět a hlen
Články: Bronchitida: když průdušky trápí zánět a hlen
Akutní zánět průdušek...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Co jste možná nevěděli o Crohnovi a kolitidě...
Články: Co jste možná nevěděli o Crohnovi a kolitidě...
Nespecifické střevní záněty...
Zácpa
Články: Zácpa
Pojmem zácpa označujeme...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: