Bolest břicha v pravém podbříšku

Chci se zeptat. Už delší dobu pociťuji náraznou pichlavou bolest v pravém dolním rohu břicha. Za posledni. Týden se to velmi zhoršilo a tak jsem si došla k doktorce. Ta mi po odebrání moči oznámila, že jsem jen překyselená a mám dodržovat stravu. Žádné sladké a kořeňené jídlo a z alkoholu ne víno. Je to opravdu pravá diagnóza? Moc se mi tonezdá, děkuji

Odpověď odborníka:

Milá slečno, bolesti či píchání v podbřišku opravdu radno podceňovat. Na pouhé snížené pH moče - překyselení bych to nesváděla. Doporučila bych v prvé řadě gynekologické vyšetření, může se jednat o onemocnění vaječníků. Pokud budou obtíže přetrvávat, je na zvážení ultrazvukové vyšetření břicha, kam by Vás měl poslat praktický lékař. Hezký den

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: