Bolest dásni´

Dobrý den, Už druhý den mě bolí spodní dásně při čištění zubů. 25. jsem dobrala antibiotika Azitrox na angínu, protože na Ospen, který mi byl nejdříve předepsán jsem měla špatnou reakci, nebylo mi po nich dobře. Dvakrát mi paní zubařka odstraňovala zubní kámen. Kartáček používám Curaprox - ultra soft. Chtěla jsem se zeptat, o co by se mohlo v tomto případě jednat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,paní Štěpánko! Probíhající terapie antibiotiky , zvláště antibiotiky zaměřenými na terapii dýchacích cest, neovlivňují stav dásní. Odstranění zubního kamene zubním lékařem je sice vhodné, ale musí být velice důkladné , doprovázené isntruktáží hygieny a eventuelnbě by ho mělo doprovázet i odstranění poddásňového zubního kamene. Ten je totiž zejména důvodem způsobujícím nehojící se zánět dásní , jež se právě projevuje krvácením dásní bez náznaku zlepšení. Pokud Vám zubní lékař odstranil zubní kámen, ale nepoučil Vás, jak si správně čistit zuby aby jste již nikdy více na odstranění zubního kamene nemusela jít, pak by to mohlo být také důvodem přetrvávajícího zánětu / krvácení dásní. S pozdravením Velebilová Hanka

MDDr. Hana Velebilová
MDDr. Hana Velebilová

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Schill Dental Clinic Praha s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x