Bolest hlavy

Dobry den, chtel bych vas poprosit o vas nazor uz zhruba mesic me boli hlava. Byl jsem na vysetreni u Neurologa a na CT mozku a vyslo negativne a pa doktor rikal, ze tam zadny problem nevidi, ale bolest stale pretrvava uz nevim, kam se stim obratit. Mam celkem strach z mozkove prihody, ale podle doktora neni proc, kdyz CT mozku dopadlo dobre. Chtel bych vas porosit o vasi radu. Predem dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

V první řadě vás musím uklidnit. Bolest hlavy sama o sobě není typický příznak mozkové příhody. Máte-li negativní CT, nemusíte se obávat veškerých závažných příčin. Nejčastější příčinou jsou svalové poruchy šíjové svaloviny ( trapezy, kyvače, žvýkací svaly, svaly záhlaví ...), kdy jejich zvýšené napětí a přítomnost spoušťových bodů ( trigger points) vede k tzv. přeneseným bolestem. Pak to bývají oční problémy nebo například chronické záněty dutin a vysoký krevní tlak. Zkuste se prozatím objednat na klasickou masáž šíje , hlavy . Pokud se potíže zmírní třeba i přechodně, pak se obraťte na fyzioterapii . Jinak se samozřejmě řiďte radami svého lékaře.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: