Bolest hrudní kosti

Už asi dva týdny mě bolí u hrudní kosti nebo asi před dvěmy týdny to začal po hraní bowlingu – cca 10 dní mě bolelo na hrudní kosti ale pouze při předklonu nebo protažení – jinak bolest nepocituji ( při mazaní mastí Voltaren se bolest zmírnila ), nejhorší je to ráno a v dopoledních hodinách než se rozhýbu mám sedavé zamestnání, občas se stane že při protažení mi jakoby křupne v oblasti hrudní kosti a žeber a bolest se uvolní … cca po 10 dnech bolest odezněla ale 2 dny nato jsem se trošku víc hýbal a bolest se vrátila zpět ale opět to bolí jen napr. Když se protahuji nebo když si zatlčím na hrudní kost cca v oblasti 1. – 2. Žebra od směrem od krku – od nového roku jsem hodne zhublk z důvodu zdravotních problému z břichem a čekám teď na vyloučení MR. Crohn a asi po 7. měsících se začínám pomalu rozhýbávat jelikož sem přišel o všechno svalstvo takže si myslím že to bude spíš z tohoto důvodu ale raději to nechci podcenit, dříve jsem žádne takovéto problémy neměl až teď co jsme se začal opět zpravovat na váze a pořádně se hýbat bolest je spíše taková tupá občas právě třeba při protažení bodavá ale při dýchání problém nepocituju, ani jiné problémy nepocituju ( ale tím že mám problémi s bolestí v části bederní páteře nejspíše od problémů se střevi zatím vim že se jedná o zánetlivé zmeny ve střevech s uženým průchodem terminálního ilea a to mi pry může působyt bolest v bedrech ) tak nevím čim by to mohlo být ta bolest hrudní kosti zda jsme se jen nenamohl nebo něco podobného jelikož boles v průběhu dne odezní a oběví se zase ráno nebo v poledních hodínách než se rozhýbu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Bohuslave. V tomto případě je opravdu těžké odpovědět virtuálně. Může se jednat o celkem banální namožení. Může to mít však souvislost i se onemocněním M. Crohn, které se projevuje systémově a mj. i v oblasti nejrůznějších zkloubení. Problém však může mít charakter čistě interní, za hrudní kostí je uložené srdce a řada z jeho onemocnění se projevuje bolestí za hrudní kostí. Prosím, v tomto případě je opravdu nutné, abyste podsoupil reálné vyšetření lékařem. Zvolte napoprvé klidně Vašeho praktického lékaře. V případě potřeby Vás odešle k dalšímu secialistovi. Pěkný den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: