Bolest kloubů

Dobrý den, prosím o radu. Už delší dobu mě trápí bolest různých kloubů v těle. Začlo to před lety bolestí kolen při jízdě na kole, pak bolestí kotníků po skákání z výšky. Za tu dobu jsem už prošel spoustou vyšetření RTG, opichy, ultrazvuk, razova vlna, RHB atd. Zkoušeli mi aplikovat do kotníku plasmu, ale bez výsledku. Nikdo mi nedokázal říci co s tím mám. Tak jsem se stím nějak smířil. Před 3 lety jsem podstoupil operaci pravého kolene (realese pately), ale také bez nějakého zlepšení, řekl bychm, že koleno je teď ještě horší, než to neoperované. Nicméně minulé léto mi při jízdě na kole začaly bolet zápěstí, bolest přicházela i při krátké práci na pc, kolo a ostatní aktivity jsem vynechal,oběhl jsem stím ortopedii, neurologii, užinový syndrom vyloučen, léčil jsem to voltarenem atd. Ale bolest se začla šířit i do loktů a některých palců na ruce. Teď už mě začínají bolet i nárty, plosky u prstů a velký kloub u prstu na nohách. V únoru jsem podstoupil vyšetření na revmatologii, zprávu přikládám, ale nic moc mi neřekli. Mám přijít na kontrolu za půl roku. Tak prosím o radu, jak bych měl dále postupovat, neb se necítím vůbec dobře a bolest přidává na intenzitě. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dokumentaci jsem si přešetl, bylo zcela na místě, že jste prošel vyšetřením na revmatologii. Nelze jen z jednoho vyšetření učinit kvalifikovaný závěr zde. Je pravděpodobné, že se u vás objevují kombinované potíže z přetížení kloubů, počínajících třeba i nevelkých degenerativních změn v oblasti kloubů. Sám bych se klonil k zvěru, že se jedná o seronegativní revmatoidní artritidu, ale takovou diagnozu může vyslovit jen při kontrole revamtolog. Do vaší plánované kontroly bych jistě ještě absolvoval vyšetření na endokrinologii, zhodnocení funkce žlaz s vnitřní sekrecí, štítné žlázy, nadledvinek, podrobnější vyšetření krevního vzorku na hladiny minerálů, stopových prvků, vitaminů. Zvažovat s výše uvedenou diagnozou omezení přetížení a lázeňskou léčbu. Dále dle výsledku na revmatologii a endokrinologii. Dostatek vitamínu D a vápníku

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x