Bolest kolen růstového rázu

Dobrý den. Mám 16-ti letého syna a má problémy s koleny. Prý je to růstového rázu,ale i vrozená vada čéšky.Nesmí dělat kleky,dřepy,ohýbaní atd... Sport žádný nedělá ,je v poklidu.Dostal léky Piascledine 300 por cps dur 15. Trochu se mu ulevilo,ale po 3 týdnech je to zpět. Prášky dostane opakovaně v rozmezí 3 měsíců.Teď chodí na rehabilitaci na magnety. Chtěla bych vědět, co se stím jiného dá dělat ? Děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Při chondropatiích v oblasti kolena je rozhodujícím pro měkkou a dosud nezralou chrupavku omezení zátěže. Přetížení je nejdůležitější omezit. Potom je třeba opakované zhodnocení tvaru a polohy čéšky a jen vyjímečně operace polohy čéšky pokud je to potřeba. Postupným růstem a zráním chrupavky by se stav měl postupně zlepšovat. Medikace je až druhotná.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: