Bolest kolene

Dobrý den, před měsícem a půl jsem na dovolené spadla kolenem přímo na chodník, pochopitelně se objevila modřina, která zmizela cca za 2 týdny. Posledních 14 dnů mám však pocit těžkého kolene, koleno se mi často podlamuje, nemám však žádný otok, ani žádné zarudnutí v místě bolesti. Uvnitř kolene mám pocit tlaku, výjimečně ostré píchnutí zevnitř kolene.Objevilo se také velmi hlasité lupání při zátěži, po delším sezení atd. Chtěla bych tedy vědět, zda je nutná návštěva ortopeda, či jsoi to dozvuky mého obražení.. Předem děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že návštěva ortopeda je na místě. Klinické vyšetření, lokalizace potíží, hybnost kolena a pevnost vazů kolena se jinak nedá zjistit. Rtg snímek musí vyloučit poranění kosti. Po výsledku patrně znehybnění ortézou, jinak dle nálezu. Následná rehabilitace. Vyhledejte ortopedickou ambulanci co nejdříve.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: