Bolest kolene

  • Dotaz od: Mgr. Gabriela
  • Publikováno: 28.12.2014
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěla bych se přeptat zda-li mám zajít na rtg k ortopedovi. Pravé koleno ,zadní ,spíš doprava ven -část, střílející dopředu, není to tak akutní bolest, při chůzi vůbec necítím , tedy při pohybu, je to směšné , ale je to při klidové poloze , kdy celou nohu natáhnu do roviny, nyní jsem to zkusila a je to opravdu vzadu část kolene jdoucí dopředu.Při dřepu ,ano cítím, ale přestane to, když je opakuji.Vizuálně nic.Úraz , nevím žádný ,kde bych nabourala koleno. Již jsem navštívila kdysi ortopeda na odběr vody v ruce, ale to by vypadalo jinak to koleno a že mám hyper klouby to vím od ortopeda.Prostě v klidovém stavu, natažená noha do roviny bolí, ale vím , že v obchodě se mi teď stalo, vytočila jsem se a až se mi mírně podlomila ta noha jak mě to zabolelo a hned přestalo bolet, nárazová bolest, která hned přestane.Ale je to v zadní části -vazy?? Mohl by jste mi prosím Vás doporučit nějaké protažení, cviky ,když se zabýváte i fyzioterapií. Děkuji moc a hezký den přeji. Gabka

Odpověď odborníka:

Stav nepopisujete zcela přesně, výklad potom je nepřesný. Každopádně vaše potíže jsou takového rázu, že ortopedické vyšetření je nezbytné, zhodnocení stavu kolena, jeho hybnosti a citlivosti , včetně rtg snímku. Poté phybová a fyzikální léčba na rehabilitaci bude velmi vhodná. Medikace až podle vyšetření kolena. Předběžně je třeba pomýšlet na počínající artrozu kolena, změny na meniscích kolena.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: