Bolest kolene

Dobry vecer. Vloni v breznu se mi po nestastnem padu udelala hrcka nad kolenem. Na prvnim ultrazvuku v kvetnu mi bylo receno, ze je to echogenni lozisko o velikosti 5 x7 x 15 mm s tim, ze mam poskozene bocni vazy. V listopade mi byl delan kontrolni ultrazvuk, pri kterem mi bylo receno, ze to echogenni lozisko ma velikost asi 1 x 2 cm lateralne pri konture zevniho kondylu femuru zevne lemovane zevnim vazem variabilni sire - st.p. Vubec tomu nerozumim, mela jsem k tomu praskly meniskus, ten mi byl odstranen artroskopii v srpnu, ale koleno me boli cim dal vic, pri kazdem kroku boli jako bych mela uvnitr ostry nuz. Muze to byt zpusobeno tim loziskem? Neni to pry tekutina, Bakerova cysta, ani krevni hematom, ale pripada mi jako by se bolest rozsirovala dal do nohy hlavne do stehna. Budi me i v noci, nevydrzim dlouho chodit, stat, lezet, nezabiraji na to leky na bolest. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pravděpodobne se jendá o dva problémy . Pokud zduření na zevní straně kolene nebolí na tlak , může se jednat o vazivové změny po hematomu, nemělo by ale způsobovat bolesti v kolenním kloubu. Chcete-li být klidná, je ji možno jistě chirurgicky odstranit, pokdu ne pak nadále sledovat ultrazvukem v intervalech 3 měsíce. Bolesti v koleni mohou být způsobeny poškozením chrupavky , zeptejte se lékaře v jakém byla stavu - odstranění menisku nemusí tyto bolesti odstranit. Pak by se měla léčit chrupavka. Poukd byla v pořádku a bolesti jdou do stehna je nutné vyšetřit ještě kyčelní kloub a bederní páteř - může se jednat o postižení sedacího nervu či meziobratlové ploténky

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: