Bolest kolene po artroskopii

Jsem pátý měsíc po artroskopii kolene, měla jsem přetržené oba menisky a mám III,stupeň poškození chrupavky. Před operací poměrně silné bolesti, ty ale pokračují dál. Můj lékař mě nabádá k trpělivosti, ale mě už dochází životní elán. Mám předepsané léky Piascledine 300 a Diclofenac Duo. Poraďte prosím co dělat dál.

Odpověď odborníka:

Jedná se zřejmě o artrozní změny kolena, stav po ošetření, zřejmě částečným odstraněním menisků. Úraz samozřejmě stav zhoršil, ten, který byl již dříve. Vhodná rehabilitace, posilování stehenního svalstva, fyzikální léčba. Je třeba zvážit terapii ACP, tj. aplikace vlastní krevní plasmy, která je obohacená o destičky. Stav se může zlepšit. Aplikace není hrazena pojišťovnou. Krátkodobá nárazová medikace antirevmatik je vhodná po domluvě s vašim lékařem. Jistě by byla vhodná lázeňská léčba, ale tu byste musela absolvovat ihned, tj. do 6 měsíců po artroskopii.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: