Bolest kolene po operaci menisku

Dobrý večer, potřebovala bych poradit. 21. února 2012 jsem byla na operaci menisku. Měla jsem ho už tak poškozený, že ho nezašívali, ale 2/3 úplně odstranili. Pak doktor mi řekl, že nemám chrupavky zcela v pořádku, že i ty mám poškozené (dělala jsem 12 let moderní gymnastiku). Vše bylo v pořádku, až do srpna. Na táboře jsem špatně šlápla a nemohla jsem koleno vůbec dopnout. krčení mi problémy nedělalo. Ortoped mi řekl, že to vypadá na podvrtnutou čéšku a napsal mi prášky na bolest a mastičku. Ale ani to nepomohlo, koleno mě stále bolelo, tak jsem šla znovu na kontrolu a říkal něco o chrupavce, předepsal mi rehabilitace a pokud se to nezlepší, mám přijít znovu na kontrolu. Bavila jsem se s taťkou, který byl také na operaci, ale jemu meniskus sešívali, neodstraňovali. Prý to je normální, on rok po operaci taky cítil bolest. Já mám ale pocit, že když chci koleno dopnout, tak mi v tom něco brání, na tom místě, kde mi meniskus operovali. Nemůžu na koleni vůbec klečet, ani čupět, rotační pohyby vůbec nezvládnu a dělá mi problém i běh, když se od kolene jakkoliv odrážím. Stejně tak když dlouho sedím a mám nohy pokrčené pod sebou, tak pak na nohu nemůžu vůbec došlápnout. Mám počkat, je to opravdu po operaci a za nějaký čas to odezní, nebo mám navštívit znovu ortopeda? Popřípadě bude se to dát vyřešit nějak nebo bude nutná nějaká rezonance, operace? Mockrát děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Operace menisků se provádějí tak, že pokud sešití není možné, odstraňuje se jen volná část menisku a část menisku se ponechá. Celý menisku se dostraňuje vyjímečně při větším poškození. Je možné, že po i malém úrazu došlo k opětnému poranění zbytku menisku nebo kloubní chrupavky, objevilo se i volné tělísko v kloubu. Na místě je vyšetření magnetickou rezonancí kolena a podle nálezu a potíží potom další teraopeutický postup. Obraťte se na svého ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Otěhotnění po antikoncepci může i nemusí být problém
Články: Otěhotnění po antikoncepci může i nemusí být problém
Patříte mezi ženy, které...
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Uzly ve štítné žláze
Články: Uzly ve štítné žláze
Uzly ve štítné žláze jsou...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ucpaný nos může upozornit na další zdravotní problém
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Hemoroidy: choulostivý problém, o kterém není snadné mluvit
Články: Hemoroidy: choulostivý problém, o kterém není snadné mluvit
Svědění a bolest v oblasti...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mukopolysacharidóza: onemocnění mění lidské tělo, mysl a především osudy
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: