Bolest končetin

Dobrý den.Můj prblém je již dlouhodobý. Před rokem jsem si natrhl zadní stehení sval při fotbale. Poté jsem podsotupil léčbu(odpočinek a postupné zatěžování). Po pů roce jsme se vrátil k plnému tréninku ale cca po 2 měsících jsem si opet natrhl zadn ístehení sval, ale tentokráte na druhé noze. Po další pauze jsem se opět opřel do tréninku a zase po cca 3 měsících jsem si natrhl úpon v třísle. Špatné rozcvičení jsme s několik doktory vyloučili. Dokonce jsem navštěvoval i fyzioterapeuta na soukromé klinice (tzv. MFK metoda) ale bohužel opět jsem si přivodil zranění. Nyní jsem odpočíval asi 4 měsíce a začal opět pomalu trénovat. Nicméně po několika lehkých trenincích cítím bolest v nohách a v místech kde byla zranění. v odpočinkových 4 měsících jsem prováděl pouze chůzi a i tak jsem cítil občasné záškuby v nohách, cukání a občas i bolest. Jsem už z toho dost sklíčený a zklamaný, protože mi nikdo nedokáže pomoct. Myslíte, že by to mohlo být neurologický problém? Klouby jsou v pořádku. Základní rozbor krve vždy v pořádku a tlak také. Prosím Poraďte mi děkuji

Odpověď odborníka:

Ideální by byl lékař, který pracuje " aktivně fyzioterapeuticky". Běžná fyzioterapie v takových případech nestačí. Je třeba zlepšit funkci dolní páteře, obnovit statiku pánve, vyšetřit podologicky a dle toho pak začít cíleně cvičit na obnovu svalových vztahů. Odpočinek a postupná zátěž nestačí. Pokud nemáte k dispozici takto pracujícího lélkaře( v Praze a v brně bych Vás mohl pozvat do své poradny), tak doporučuji neurologa navštívit, existuje řady neurolog. chorob, které se takto mohou projevovat. Při návštěvě lékaře, který by léčil " aktivně fyzioterapeuticky", by toto bylo možno včas rozpoznat a evet. včas diagnostikovt a léčit. Pokud nemáte tuto možnost, pak pokud neurolog vyloučí tyto možné potíže, tak doporučuji poté začít zatěžovat tak, abyste nemohl způsobit nové zranění, tj. plavání, jízda na kole, na běžkách, stacionár, bicykl, ideálně denně něco. Přes to, že pak budete schopen opět zatěžovat, problém sám nezmiozí, i tak budete muset fyzioterapeuta vyhzledat, nemusel by to ale už být v tomto případě lékař, ale zkušený fyziotetrapeut.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x