Bolest krční páteře

Pane doktore, dobrý den, byla jsem na MR krční páteře. Mám velké bolesti, jsem po operaci tenis. lokte. Vyšel mi takový popis: C páteř je mírně kyfoticky prohnutá, pokročilá osteochondrosa disků C5-C7, sekundární spinální stenosa kombinované,diskogenní i spondylogenní etiologie v segmentech C5-C7 bez míšní komprese či známek myelopatie. Spondylogenní deformace foramin v segmentech C5-C7 bilat. s výraznou foraminostenosou v segmentu C5/6 vlevo. Vsegmentech C5-C7 deformují vyklenuté disky společně s osteoproduktivními změnami epidurální prostor, prominují 2-3mm a zužují intraspinální prostor na 8mm. Prosím jak by jste to viděl? L0ky nebo je nutná operace? Moc děkuji za odpověď a přeji Vám hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, indikace k operaci závisí na dvou faktorech: 1) jestli k MRI sedí i klinické obtíže - tedy jestli má bolesti ve "správných místech" horní končetiny a na správné straně 2) jestli vy sama na operaci chcete, na tento nález nelze zemřít, to bolí, sice dost, ale je bolí. Tedy pokus sedí bod 1. a vy sama se pro operaci rozhodnete je operace indikována

MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.
MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.

Specializace: Neurochirurgie
Pracoviště: Neurochirurgická klinika FN a LF UP Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: