Bolest kyčle

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Mám takový problém s bolisti kyčle. Pracoval jsem na brigádě, už přes měsíc a vše v pořádku. až donedávna kdy jsem se v sobotu probudil a celkem mě bolelo v tříslech. Ale bolest neustupovala, zdálo se, že čím víc jsem nohu namáhal, tak tím méně mě noha bolela. Ovšem jednoho dne byla bolest už moc vysoká a tak jsem šel k obvoďačce. Ta mi řekla ať beru magnesium, jsem doma a nechám nohu v klidu. Tak jsem učinil a bral prášky. V tu dobu jsem mohl ještě chodit. Dnes( po 10 dnech co problém přetrvává) už je bolest tak vysoká, že bez prášku nedám ani ránu. A stěží se někam dobelhám. Byl jsem už u ortopeda, ten mi ovšem nijak nepomohl. Udělal se snímek kyčle, čímž se nic nepotvrdilo. A byl jsem poslán domů na léčení v klidu a předepsal mi prášky Voltaren Rapid. Takže už nemůžu téměř chodit a ani sedět, jelikož se ukázalo po pár dnech, že i toto má vliv a velice to bolí. Ale zřejmě to není sedací nerv, jelikož mě to bolí tím, že ta noha jakoby tlačí nahoru na ty vrchní úpony. Nohu nemůžu vlastní silou zvednout ani dát do boku. A celkově chodím shrbený. A aby toho nebylo málo, tak mi v tom místě bolesti, jako kdyby tepe. A ta bolest je tak vysoká jak mi bije srdce, což mi přijde zvláštní. A pokud se snažím nohu zvednout projde mi v místě normální bolesti, taková velmi ostrá bolest,asi něco s nervem jinak si to neumim vysvětlit. Nohu mám problém natáhnout narovno když ležím. Prosím o pomoc.

Odpověď odborníka:

Může se jednat o drobnou lezi, tedy defekt v oblasti chrupavky kýčle, osteochondritis, což nemusí být viděno na rtg. Bylo by vhodné ortopedické vyšetření opakovat pro zhoršení potíží jak popisujete, provést nejen klinické vyšetření, vyěšetření hybnosti kýčle, ale i další zobrazovací techniky a podle výsledku i léčba. Pokud by stav byl tak závažný jak popisujete potom je vhodnější pobyt v nemocnici na ortopedickém oddělení, což bude přínosné jak diagnosticky tak i loéčebně. Podle výsledků všech vyšetření potom léčba Vyšetření neodkládejte.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Na co nezapomínat při léčbě kortikoidy: 2. část
Články: Na co nezapomínat při léčbě kortikoidy: 2. část
Protizánětlivě působící...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak vybrat správná rovnátka – cesta za krásným a zářivým úsměvem
Poruchy srážlivosti krve
Články: Poruchy srážlivosti krve
Krvácivé stavy se projevují...
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Chcete otěhotnět? Jezte „potraviny plodnosti“
Články: Chcete otěhotnět? Jezte „potraviny plodnosti“
To, že pro zvýšení šancí na...
Rakovina plic
Články: Rakovina plic
Rakovina plic je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x