Bolest lýtka

  • Dotaz od: Štěpánka
  • Publikováno: 11.12.2014
  • uLékaře.cz

dobrý den.mohu poprosit o radu 2.měsíce mě bolí v oblasti lýtka z vnitřní strany někdy i vnější strany a v podkolení jamce.před měsícem provedeno sono žil tromboza negativní.stále bolesti jsou.nosím kompresní punčochu a koupila jsem si volně prodejní lék diorex.žádná změna.noha se mě na pohled nezdá natekla,zarudnutá pouze drobné žilky.můžete mi poradit co by to mohlo být popprípadě jaký lék zkusit.děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při Vámi podaném neúplném popisu Vašich bolestí, při předpokládané absenci dalších subjektivních či objektivních příznaků či určitých přidružených chorob (a tedy nemožnosti provést cévní vyšetření Vaší osoby) se domnívám, že bolesti Vámi pociťované by mohly být způsobeny jednak žilní nedostatečností bez trombozy (o postižení tepen vzhjedem k Vaší věkové kategorii neuvažuji), může být však podmíněna i jiným, např. ortopedickým problémem. Usuzuji tak mimo jiné i z toho důvodu, že elastické punčochy a venotonika Vám nepomohly. Z pohledu mé kompetence doporučuji prostřednictvím Vašeho praktického lékaře navštívit nejprve místní angiologickou ambulanci. Flebolog Vaši situaci posoudí a v případě vyloučení cévního nálezu doporučí event. ortopedické či neurologické vyšetření. S pozdravem MUDr. Zdeněk Rezek

MUDr. Zdeněk Rezek
MUDr. Zdeněk Rezek

Specializace: Cévní chirurgie
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Diabetická neuropatie
Články: Diabetická neuropatie
Cukrovkou trpí v České...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: