Bolest na hrudi

Mám dotaz je mi 25 a už 3roky trpí častými bolestmi na leve straně hrudníku bez ohledu na pohyb tak i brněním a chvěním jakoby záškuby do toho trpim i bolestmi hlavy. Ale jednou za čas hlavně po alkoholu proto se mu snažím ve větší míře vyhnout ale neni pravidlem že zrovna jen po něm se mi stává něco jako záchvat ale ne psychický spíš tělesný nahlá šílená bolest na hrudi ze silným bušenim srdce s občasným vynechavaním a pocitem na zvraceni ta bolest ke tak silna že to nutí člověka do předklonu. Na interně natočili ekg kde nic nebylo krom rychleho tepu na holteru před 2lety také nic nenašli neurologie take nic kdyby to bylo od pateře na interně mi vždy dali hořčik a apaurin sice malinko priznaky zmirnily ale nevyřešili magnosolv beru v hojných dávkach + 8mg carzap na tlak. Děkuji za odpověd ve špitále už bývám i několikrát do tydne a nevim si už rady doktoři se už na mě dívají přes prsty doporucili jestě jeden holter plus zatěžovi ale obvodni lekař jen řekne nic vám neni a napíše magnosolv..

Odpověď odborníka:

Vyjádřím se k vašim potížím jako celku a obecně, tak jak se běžně postupuje. Pokud je bolest na hrudi a bušení srdce, je vždy pacient odeslán na kardiologické vyšetření. Kardiolog udělá vyšetření srdce tak, jak určí za vhodné, Holter, ECho, může indikovat i ergometrii (což je zátěžový test). Pokud nenalezne nic mimořádného, tak potíže stanoví jako potíže od hrudní páteře. Poté se pacient vrací k praktickému lékaři a bývá odeslán na došetření na neurologii. Neurolog pokud najde příčinu navrhne léčbu a velmi často též rehabilitaci. Pokud nic nezhledá odesílá pacient k praktickému lékaři například s doporučením užívat vitamíny skupiny B, Milgammu, doplnit hořčík. Je třeba zdůraznit, že medicína, je tzv. medicína založená na důkazech, jednoduše řečeno léčí se to, co se najde. Pokud se nic nenajde, tak praktický lékař pak má již jedinou možnost a to brát onemocnění jako psychosomatické a pacientovi podat léky na zklidnění psychiky, nebo pacientovi vysvětlit, že se s danými potížemi musí smířit a sám si najít cestu, jak si pomoci, například vyvarování stresu, úpravu životosprávy a doporučit, aby pacient přišel na opětovné vyšetření například za rok, kdy bude opět kontrola Ekg. Vy píšete, že jste kompletně vyšetřen, vaše konkrétní výsledky neznám, proto se blíže nemohu vyjádřit, ale myslím, že pokud jste opakovaně vyšetřen v nemocnici, tak se o zdraví nemusíte bát. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: