Bolest na hrudi a rentgen

Dobrý den, již tři týdny mě trapí menší či vetši bolesti na hrudi typu tlak, píchání a pocit jako bych měla něco "uvízlé" v krku. Nemám žádné potíže s polykáním potravy. Lékaři udělali ekg a rtg plic. EKG v pořádku a v popisu rentgenu bylo že se jedná o oboustrannou bronchopneumonii... Lékař na interně nad tím kroutil hlavou a odeslal mě na plicní.. tam toto vyloučili.. Je možné že se ten, co popisuje rentgeny může v takové diagnoze zmýlit? Nemůže se jednat o nějaký jiný problém? Pozn. Nakonec vše uzavřeno - jde o bolesti od páteře, ale neustávájí. Děkuji. Hana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, RTG obraz je pouze pomocné vyšetření. Diagnóza se stanovuje ze souboru vyšetření, kdy se dávají dohromady informace získané z anamnézy, fyzikálního vyšetření a pomocných vyšetření. Ačkoli byla na RTG hrudníku popsána bronchopneumonie, ostatní vyšetření ji mohla vyloučit. Tzn. nemusel se splést ani RTG lékař, ani internista, ani pneumologové. Pozn. A klidně se může stát, že nyní stanovená diagnóza bude na základě aktuálních výsledků vyšetření (různých) změněna, včetně třeba kontrolního RTG hrudníku.

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bolest na hrudi | Od: Marie | 13.5.2009 10:14
také jsme měla tyto příznaky a po všech vyšetřeních mi zjistili reflux jícnu. Nyní beru Helicid a je vše v pořádku
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jste po operaci? O ránu se starejte pečlivě!
Články: Jste po operaci? O ránu se starejte pečlivě!
U mnoha zdravotních...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Články: Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Možná už jste slyšeli názor...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Uroinfekce
Články: Uroinfekce
Bolest při močení může být...
Nachlazení, nebo chřipka? Naučte se je rozlišovat
Články: Nachlazení, nebo chřipka? Naučte se je rozlišovat
Vzbudili jste se s ucpaným...
Biologická léčba u revmatoidní artritidy: otázky a odpovědi
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: