Bolest nohy na omak v těhotenství

Dobrý den!Jsem v 16 týdnu těhotenství, už před těhotenstvím jsem byla na ultrazvuku nohou,jelikož mě na omak boleli vnitřní a vnější strany stehen, dle doktorky žíly v pořádku ,nejspíše je to prý od zad, nabrala jsem totiž po vysazení antikoncepce během 2 měsíců skoro 12 kilo.Mám obezitu 2 stupně,chtěla jsem tedy zhubnout,ale zjistila jsem těhotná :-) Ted se mi problémy vrátily ,v noci mě to nebudí,jen na omak to bolí,žánět žil to asi nebude,nateklé ani červené to nemám a ted i dva poslední dny,mám jakoby mravenčení a pocit jakoby pálení kůže,kdy mi přijde,jakoby noha ani nebyla moje,mám to na obou stranách boků,zadku a vnějšího stehna.Myslíte že by to mohlo být od zad? Ted v těhotenství jsem zatím do toho 16 týdne nabrala jen jedno kilo! Bylo by vhodné znovu udělat ultrazvuk nebo popřípadě i jiné vyšetření co se smí v těhotenství? Moc Vám děkuju za radu a přeji krásný den! Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano. V tomto případě je obtížné provést virtuální konzultaci. Problémy mohou být jak cévního charakteru, tak v souvislosti s přetěžováním díky obezitě, může se jednat o otoky v těhotenství, anebo mohou být obtíže neurologického původu. Nemohu jinak než doporučit návštěvu lékaře a podle fyzikálního vyšetření navrhnout případný další diagnostický postup. Máte-li v krátké době cestu za svým ošetřujícím gynekologem, může vyšetření navrhnout i ten. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: