Bolest po pěti letech

Dobrý den, před pěti lety jsem si při lyžování přivodil těžký úraz - spirálovitou zlomeninu bérce. Ta byla, díky mému nízkému věku, léčena pouze sádrou, jenž jsem měl pět měsíců a následnou rehabilitací a postupným zatěžováním došlo k úplnému uzdravení. Občas mě sice noha v místě zlomeniny zabolela, ale většinou to bylo při dopadu ve sportu nebo při změně počasí, nic závratného ani vážného. Bohužel, poslední dobou se tato bolest rapidně stupňuje. Místo zlomeniny cítím již při každém větším dopadu, při chůzi ze schodů, někdy dokonce i při normální chůzi. Občas si raději sednu, aby bolest odezněla, ale někdy je dokonce poměrně intezivní. Proto jsem minulý týden navštívil ortopeda a ten po prozkoumání rentgenových snímků konstatoval, že žádnou změnu oproti normálu nevidí a doporučil mi klidovější režim. S touto odpovědí se ale nechci moc smířit, protože je mi pouze 20 let, noha byla více než pět let v pořádku a najednou zažívám opět bolest, která je velmi nepříjemná a zejména při sportování mě naprosto omezuje, poslední dobou i při chůzi, kdy začínám trošku kulhat. Předem prosím a děkuju za jakoukoliv radu či doporučení. Michal

Odpověď odborníka:

I závažnější zlomenina po 5 ti letech po zhojení u mladého člověka by neměla bolet. Bolest je bždy závažným znamením, že se jedná o změny v místě zlomeniny. Bylo by na místě, kdybyste požádal vašeho ortopeda o provedení další zobrazovací metody, v tomto případě megnatické rezonance k upřesnění vyšetření a nálezu. Pokud by vám nevyhověl máte právo na druhý pohled, vyhledat jiného lékaře. Podle výsledku a zhodnocení potřebná léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: