Očkování v pěti letech (tetanus...)

Vážená paní doktorko, máme pětiletá dvojčata, 5 jim bylo 12.12.2011. Na preventivní prohlídce jsme očkování nedali, protože holky byly hodně nastydlé. Vzhledem k tomu, že nyní se v našem kraji masívně vyskytují virózy dýchacích cest a také spálové anginy, chceme očkování co nejvíce oddálit, ideálně do letního období. Chtěl bych znát Váš názor, do jaké doby od dosažení věku 5 let se musí toto očkování podat, tj. zda-li odložení na např. červen je ještě v pořádku. Náš lékař nemá oddělené ordinační hodiny pro nemocné a zdravé pacienty. Děkuji velice.

Odpověď odborníka:

Vážený Tomáši, přeočkování na tetanus, záškrt a dávivý kašel by se mělo aplikovat mezi 5. a 6. rokem věku dítěte. Odsunutí na červen je tedy určitě možné, ještě máte spostu času nechat Vaše holčičky naočkovat. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: