Bolest podbřišku vpravo

Dobrý den.Trápí mne již přes deset let bolest (tlumená i ostrá, studená i pálivá, stálá i vystřelující, i pocit předmětu) v podbřišku na pravé straně, mezi slepým střevem a pupíkem,někdy pak sklouzen níže až do třísla, občas při močení tlak. Lékaři si myslí, že si vymýšlím,tak je nepronásleduji a tím pádem byla občas provedena nějaká základní vyšetření avšak ne komplexně. Odvolávají se na laparoskopickou operaci slepáku-srůsty či prolaps konečníku-zácpu a nehledají příčinu. Crohnova nemoc nebyla prokázána ani vyvrácena. Kolonoskopie (vlastně jen tlustého střeva) v pořádku. Vaječníky a krev (většinou) v pořádku. Dříve zácpa, pak přes rok průjmy, dnes různé. Kdysi často trpěla a je citlivost na candidosu. Kostrč uhlá. Nezdá se mi usazní kyčlí, tím si možná odpovídám (pocit na vystřelování, tahání), ale proč by byla bolest někdy při močení či pohybu, i jen v klidu při sezení, s pocitem cizího předmětu v břiše. Léta si stav ospravedlňuji zácpou a v poslední době i plynatostí. Aspektů je možná více, ale i při splasklém břiše mám ostré pobolívání či spíše stálou bolest o různé intenzitě. Prosím vás o radu, jaké vyšetření by bylo vhodné zajistit. Bylo by poznat něco na megnetické rezonanci? a napíše mi doporučení kdo? Ultrazvuky za ty léta v podstatě v pořádku. Nevím, za jakým odborníkem jít a ennechat se odbít. (Když jsem byla na proktologické poradně, řekli ať si nechám operovat prolaps.) Děkuji pěkně předem a s pozdravem

Odpověď odborníka:

Na dálku asi potíž nevyřešíme, ale je možno poradit v tom smyslu, že byste se měla dát vyšetřit na gastroenterologii, především zhodnotit všechny nálezy. Pokud rozumím, máte apopendix, slepé střevo laparoskopicky odstraněné. Zaměřil bych ale pozornost ještě na možnou alergii na mléko, a především možnost coeliakie, lepkové alergie. K tomu slouží odběry krve na existenci protilátek. Druhou možností, pokud by nebyly poruchy pasáže střevní, které ale jsou, bych ještě zhodnotitl stav pateře a to přechodu hrudní a bederní pateře po poradě a vyšetření s ortopedem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: