Bolest pravého kolene

Dobrý den, jsem po pracovním úraze, který se stal 22.9.2015 - docházím na ortopedii a doktor napsal mi zprávu. "Koleno bez náplně,bez zn.zánětu,palp.bol.v obl. med. strany kolena, koleno stabilní,man, menisky spíše negat.,stres tes na LMC negat.,frikce +, zohlen+. Aplikoval mi obstřik - Depom.I. se souhlasem pacienta. Po obstřiku mi řekl, že mi spíše nepomože, že mě objedná k ASK dle nálezu. Jsem týden po obstřiku a koleno začíná znova bolet v těch místech kde bolelo předtím. Na rtg snímcích nic není patrně vidět. Spíš jestli by jste mi mohl lajcky vysvětlit co mi napsal. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Napsal Vám : koleno je bez výpotku a stabilní, bolí vnitřní strana kolene ale nejsou známky poškození menisku či vazů na vntiřní straně kolene. Jsou positivní manevry na chrupavku čéšky. Z nálezu tedy vyplývá , že je zřejmě poškozena chrupavka čéšky , což lze ověřit arthroskopií ale ne vždy vyléčit . Změny v této oblasti vznikají i bez úrazu. Čeká Vás zřejmě po operaci nebo přední rehabilitace a další injekce.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: