Bolest pri vysetreni cipku v tehotenstvi a anemie

Dobry den, jsem v 36.tydnu tehotenstvi. Vcera jsem byla u sve doktorky, ktera mj. vysetrovala pohmatem cipek. Vysetreni bylo pro me docela bolestive. Rikala mi, ze uz muze nahmatat hlavicku. Je podle vas takove vysetreni bezpecne? Proc se cipek vubec vysetruje? Cetla jsem, ze pri jakemkoliv vnitrnim vysetreni hrozi zavleceni infekce i pres rukavice. Je podle Vas bolest pri tomto vysetreni obvykla? Na anemii (hodnota 99), jsem uzivala tri tydny Tardyferon, ale protoze jsem mela zacpu a posledni den prujem a nevolnost od zaludku, tak mi byl zmenen na Sorbifer durulex. Vcera vecer jsem mela dve tabletky najednou a dnes po obede prujem. Mam zkusit dnes jen jednu tabletku s jidlem? Mam obavy, abych kvuli temto umele vyvolanym prujmum neztratila vic mineralu, nez kdybych zadne doplnky se zelezem neuzivala. Predem Vam moc dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Palpační vyšetření se provádí sterilní rukavicí takže infekce nehrozí, vyšetřuje se proto aby se zjistilo zda se čípek nezkracuje a nehrozí předčasný porod, pohmat čípku bolestivý není, pokud je průjem po preparátu se železem poraďte se se svým gynekologem,nevím jaký je stupeň vaší anemie zda je léčba nezbytná Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: