Bolest ramene, pod lopatkou a celé ruky

  • Dotaz od: Eva Dohnalová
  • Publikováno: 4.3.2013
  • uLékaře.cz

Dobrý den jsem po vyjmutí stitne žlázy z důvodu maligníty papilokarcinom . Před 4 mesici mě začalo bolet itenzivně pod lopatkou, celé rameno a brněla mi mírně horní končetina a hodně palec u ruky. Vše začalo mírnou bolestí horní končetiny při práci s počítačovou myší, postupem času bolest přišla i bez práce s počítačem a byla tak silná, že jsem už nevěděla co mám dělat, v noci jsem nemohla spát a ve dne i v klidu bolest byla velká. Pomohla mi fyzioterapie, po 3 návštěvách bolest v zádech pod lopatkou ustupovala a zůstala jen mírná bolest v rameni hlavně večer když jsem lehla do postele nebo mravenčení při špatné poloze ruky - ruka pod hlavou, nebo opět při práci s PC apod. . Postupně mě přešlo po 1 měsíci i nonstop mravenčení v palci u ruky. Jenže asi před 14 jsem si záda asi nachladila a bolest pod lopatkou se mi vrátila , přechází do celého ramene a celé horní končetiny, ruka mi mnohokrát za den mravenčí po celé délce je to podobné jako mírná křeč do nohy, přijde mi jako místy dutá, bolest není ostra ale tupá a dlouho trvající po 1 návštěvě fyzioterapie bolest ustoupila ( před touto fyzioterapií pokud jsem zaklonila hlavu dozadu vystřelila mi z krční obratle bolest směrem k lopatce a do ramene, po fyzioterapii tento záklon už nebolí) ale hned druhý den se zase vrátila. Ruka už mi mravenčí i při přirozeném pohybu ruky při chůzy. Večer si nemám jak lehnout, rameno bolí při každé poloze. Začínám se bát, zda třeba nejde o závažné onemocnění jako jsem měla u štítné žlázy - plic nebo slinivky? Byla jsem před 2 měsíci na mmr ale zvládla jen jedno měření vysledek z mmr je - na sagT2 vaz obr sledujeme Naprimeni c lordozy s blokovym postavením c2-7, osteochondroza c6-7 se zmenou sl disku a snížením disku bez známek hennie disku, dorzalne osteofyty .modic zmeny nesledujem spinalny kanál není redukovaný šířkou intramedularne ložiskové zmeny kompresia ani mielopatia nepritomne Moc děkuji za Vaše vyjádření

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyšetření MRI sice neukazuje žádnou závažnější patologii (tedy naštěstí ani maligní proces) krční páteře kromě osteochondrozy (degenerativního postižení) C6-7. To by mělo ale spíše způsobovat bolesti a brnění III. (II.-IV.) prstu a ne palce. Dále popisované blokové postavení krční páteře následkem svalové dysbalance a svalového spazmu šíjového svalstva ale může způsobovat polyradikulární bolesti, tedy v celé horní končetině, tomu by odpovídal i dobrý léčebný efekt fyzioterapie. Příčinu obtíží by ale s největší jistotou mělo zjistit komplexní neurologické vyšetření vč. elektrofyziologického vyšetření, doporučoval bych ho tedy podstoupit a další léčbu zvolit dle výsledku a konzultace s neurologem.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x