Bolest ruky po kanyle

Dobrý den, asi před týdnem jsem byl v menší narkóze (cca 2Omin) a hned druhý den jsem začínal cítit menší bolest celého předloktí až k zápěstní zespodu ruky. Čekal jsem, že je to normální a bolest přejde, jenže je to stále stejné. V podstatě o tom vím pouze při doteku, nebo při napnutí celé ruky. Při doteku mám spíše pocit, jako bych byl popálen. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neuvedl jste to nejdůležitější, a to proč jste v narkóze byl a jaký zákrok Vám prováděli. Pokud z nadpisu chápu dobře, že jde o bolest v místě zavedené i.v. kanyly, tak se vyjímečně může stát, že jde podávaný lék mimo žílu ( paravenózně ), které třeba prasknula. Záleží potom jaký lék byl podán a jak brzy se na tu komplikaci přišlo, rozhodně doporučuji předvést tam, kde Vám zákrok prováděli.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x