Bolest ruky po kardioverzi

V lednu jsem byla s fibrilací v nemocnici, provedli mi elektickou gardioverzi. Začalo mně hodně bolet za levou lopatkou a jakoby mi procházel elektrický proud od lopatky k páteři. Když si dám těžší nákup do levé ruky, tak mám pocit, že se mi tam něco trhá. Nemohu nic levou rukou dělat, protože se ta bolest stupňuje. Pokud se šetřím, bolest ustoupí. Při jakékoliv práci s levou rukou se to zase vrátí. Nemohu pro bolest spát na levem boku, v poslední době ani delší dobu ležet na zádech. Tato opakovaná bolest je těsně za lopatkou v horní části a také v dolní části lopatky. Je na dvou místech. Mohlo se při kardioverzi zpřetrhat nějaké vazivo? Když se u nás ptám lékařů, tak se pousmějí a řeknou, ať si vezmu prášky od bolesti. Ale to by nic neřešilo, potřebuji s tou rukou pracovat. Poraďte mi, u koho a jak správně se zeptat na tento problém, aby se tím začal někdo zaobírat a hlevně pomohl, pokud to jde.

Odpověď odborníka:

Elektrická kardioverze na bolest levé horní končetiny jistě neměla vliv. Doporučila bych vám vyšetření na neurologii. Bolesti nejspíše propagují od páteře. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: