Bolest stydké kosti

Dobrý den, znovu se na web ulekare.cz obracím...Již cca půl roku mne trápí neurčité bolesti břicha. Dříve více v horní polovině, bylo mi provedeno x vyšetření a po dlouhých peripetiích zjištěna alergie na laktózu. Nyní držím přísnou bezlaktózovou dietu a bolesti z horní poloviny téměř vymizely. Zůstaly však bolesti v dolní polovině a podbřišku. Proto jsem se odebrala k ženskému lékaři, který mi provedl ultrazvuk, prohmatal břicho a odebral cytologické stěry. Dle něho vše v pořádku,akorát stěry nutno opakovat za půl roku. Poté jsem prodělala zánět moč.cest. Po ATB v pořádku. Podbřišek mne znovu začal pobolívat, hlavně pravá strana, tak jsem byla u obvodní lékařky. Slepé střevo to není. Nyní trpím ukrutnými bolestmi stydké kosti, občas v noci když se přetáčím mi tam něco jakoby praskne a velmi to bolí. Nemohu si kleknout na nohy ani sednout a přitáhnout nohy k bradě.Je to taková štiplavá bolest. Vystřeluje právě do pravého třísla a podbřišku. Na horní části pravého stehna se mi udělala taková prohlubeň, viditelná i na oko.Ale nebolí. Můžete mi prosím poradit, co by tuto bolest mohlo způsobovat popřípadě na jakého lékaře se obrátit? Předem děkuji za odpověď. (175cm/60kg) mám 2 roky po porodu-nevím,co pro Vás může být důležité, píšu vše.

Odpověď odborníka:

I přes řadu vyšetření potíže zcela neodezněly. Odpověď není snadná a dopátrat se může být zdlouhavé a bude vyžadovat řadu vyšetření a pozorování. Nepochybně bude třeba opětně kontrola na urologii pokud jste prodělala zánět močového měchýře. Záněty moč. měchýře zvláště pokud se opakují mají určitou příčinu. Pokud vyšetření je negativní a rovněž ostaní vyšetření břicha je negativní včetně sonografie potom je třeba pomýšlet na možné potíže vycházející z oblasti bederní pateře a kýčle.Tedy vyšetření ortopedem včetné rtg snímků. Lze opravdu doporučit, při přetrvávajících potížích, kde ambulamtní vyšetření a léčení nevede zcela k úspěchu i krátkodobý pobyt v nemocnici k vyšetření, provedení i krevních testů dalšímu postupu podle nálezu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x