Bolest svalu

Dobry den,asi pred 2 mesici jsem se narazila o roh nabytku do boku jakoby do oblasti kycel.kloubu. mela jsemm tam srabanec a od te doby me to stale boli pri dotyku nebo kdyz bezim jak se mi ten sval klepe. Kdyz si tam dam ruku a jakoby ho podrzim tak to neboli. Myslite,ze to muze byt od toho a ze to prejde? Nebo mam dojit k nejakemu lekari?prijde mi to takove zbytecne tak se nejdriv ptam takto,dekuju

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ano, myslím, že může být souvislost s touto "nehodou". Mohlo dojít ke vzniku hematomu (modřiny) někde v měkkých tkáních mezi kůží a kostí či k jinému drobnému poranění. V těchto případech zpravidla nejde o nic vážného a stav se upraví sám, ale může to trvat i několik týdnů (hematom se vstřebává dlouho). Zkuste několikrát denně mazat některou z mastí či krémů s protizánětlivým účinkem (Dolgit ap.), vyhnout se pohybům a manipulacím, které způsobují bolest. Pokud by se potíže nelepšily, raději se vypravte za lékařem. S pozdravem.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Bronchitidu signalizuje nejen kašel: poznejte i ostatní příznaky
Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Články: Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Ať už jde o močový měchýř...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Crohnova choroba – šest nejčastějších chyb, které narušují léčbu
Aspirin může ochránit před rakovinou
Články: Aspirin může ochránit před rakovinou
Dlouho známý a finančně...
Srdce
Články: Srdce
Starověk spatřoval v srdci...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: