Bolest ucha v těhotenství v souvislosti se zuby

Dobrý den.Moc bych vás prosila o názor.Minulý týden mě začalo bolet v levém uchu a okolo kosti před uchem. Na pohotovosti mi řekli, že v levém uchu je slabá cévní kresba, ale, že klasický zánět středního ucha to není.Jsem v 30.týdnu těhotenství.Dostala jsem Otobacid. Po týdnu je však bolest stejná.Musím říci, že to není klasická bolest v uchu, spíše jakoby nepříjemný tlak. Ten tlak je o trochu větší, když dám hlavu dolů a není po celý den, jsou chvíle, kdy si na to ani nevzpomeneu, pak to zase někdy cítím více.Jinak ale mi nic není-žádný zhoršený sluch, pískot.Jen občas pobolívání hlavy na té levé straně. Napadlo mě, jestli by to nemohlo být způsobené kořenem, jehož vytažení mě po porodu čeká.Ten kořen mě nebolí, jen někdy, když špatně kousnu(Pravdou ale je, že ho tam mám už 3 roky).U zubaře jsem byla, zuby mám jinak v pořádku.Moc děkuji za názor.S pozdravem Alena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Bolest v okolí ucha může mít příčinu i v zánětech zubu v blízkosti čelistního kloubu - horní i dolní stoličky. Nelze tedy vyloučit zubní příčinu. Pokud stav není vyloženě akutní (silné bolesti, otoky, teplota) je lepší s odstraněním zubu počkat až po porodu. V každém případě doporučuji navštívit Vašeho zubního lékaře. S přáním hezkého dne Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: