Bolest v bederní části páteře

Dobrý den, před 10 lety mi po rtg páteře bylo řečeno, že do 10 let budu muset na operaci kvůli artrose bederních obratlů. Od té doby cvičím na posílení zádových svalů, ale bolest přetrvává i po občasných rehabilitacích. Poslední jsem absolvovala právě nyní na diagnózu: Ls páteř:osa přímá, lordosa oploštělá. Lehká def.spondylosa na L3-5. Pokročilá intervertebr.artrosa. Osteochondrosa L3/4 s blokovým postavením obratlů a s drobnými dors. osteofyty. Lehká osteochondrosa L5/S1. Spina biffida S1. Můj dotaz zní: mám počítat opravdu s operací? Mohu jet ještě letos na delší dovolenou do vzdálenějších destinací (letecky 13-14 hod)? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Operace je až posledním řešením a v podstatě závisí na Vašich potížích. Určitě je vhodné zopakovat rehabilitační léčbu, infuse, obstřiky. Pokud by se stav zhoršoval konzultovat se spondylochirurgem. Na dovolenou jet můžete dlouhé sezení Vás bude bolet , ale Váš stav objektivně nezhorší.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: