Bolest v krku, strepkokok c, bulka v krku

Dobry den, chtěl bych poprosit o radu o co jde (foto). Mela jsem ted asi dvakrat zasebou anginu behem unora a od tohoto pondeli mi opet diagnostikovali na orl strepkokoka typu C. Brali mi krev - mam zvysene ASLO jinak pry v normalu. Dostal jsem kalcit 500mg ktery tedy opravdu perfektne utlumil bolest, ale nejsem si jist ze zcela zabral. Mam ho do neděle. V krku mam stale čepy a na jedne mandli jakousi bulku (viz foto)

Odpověď odborníka:

Vážený pane Michale, podle obrázku by se mohlo jednat o slizniční změny v důsledku streptokokové angíny. Antibiotická léčba by měla být zvolena podle mikrobiologického nálezu. Klarithromycin (Klacid) nepatří mezi antibiotikum první volby při léčbě streptokokové angíny, jeho účinnost může být nižší než účinnost penicilinu. Doporučuji Vám domluvit se na kontrolním vyšetření ORL lékařem. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: