Bolest v nadbřišku a nevolnosti

Dobrý den, již čtyři měsíce se mi opakovaně vrací intenzivní nevolnosti. Vadí mi větší porce jídla (myšleno i normální), tuky a koření. Nevolnost se dostavuje 2-3 hodiny po jídle. V květnu jsem byl na gastroskopii a nález byl chronická duodenitida 1. stupně. Gastroenterolog mi předepsal Coaxil, Helicid a Sulfasalazin. Po měsíci užívání se začaly objevovat bolesti na pravé straně mezižeberního oblouku, těsně pod hranou žeber. O něco později tlak v pravém podžebří a postupně píchání a bolesti. Stupňovala se také bolest na pravé straně středu nadbřišku až do ostré pálivé bolesti. Byl jsem na sonu břicha, žlučník, játra i slinivka se jevily normální. Krevní testy v pořádku (včetně jaterních), pouze snížené lymfocyty (2,5). To prý ale může být způsobeno velmi malým příjmem potravin. Začal jsem se v noci (vždy kolem druhé hodiny) probouzet s bolestí na pravé straně nadbřišku zasahující do pravého podžebří. Poté jsem vysadil Sulfasalazin (před 4 dny). Mám pocit, že bolesti nejsou již tak intenzivní (v noci už mě to tak netrápí), ale stále mi způsobují problémy. Když se osprchuju horkou vodou, tak mi pak celý den v pravém podžebří cuká a píchá. Když jdu na procházku, tak mě po chvíli začne bolet na pravé straně středu břicha a dostaví se nevolnost. Bolest je jakoby ve svalech, ale nejsem si tím jistý. Taky se ozývá, když se např. sehnu. Když sním větší porci jídla, tak se taky zhorší. Co se týká nevolnosti, tak poslední dobou jím pouze rýži, brambory, pohanku a jáhly, k tomu vařenou zeleninu, občas vařené kuřecí nebo krůtí maso a nevolnost se zatím nevrací. Kvůli nízkému příjmu stravy ale neustále hubnu. Lékař mi už nechce dělat žádná vyšetření, játra a žlučník jsou prý v pořádku a říká, že játra navíc nebolí. V trávícím ústrojí prý k žádným dalším změnám za tu krátkou dobu dojít nemohlo. Bolesti jsou podle něj od páteře (nesouhlasím) a nevolnost psychosomatická záležitost. S Coaxilem souhlasím, bez něj už bych zřejmě panikařil, s původem nevolností ne. To spíš bolest se ozývá víc, když se dostaví stres nebo rozčilení. Teploty jsem neměl vůbec. Dlouhodobě mám problémy s kvasinkami - řešil jsem to přírodními prostředky (Lapacho a pod.) protože na antimykotika jsem měl špatnou reakci a lékař říkal, že bude lepší tomu nechat volný průběh. V případě potřeby můžu zaslat i kopie zpráv z vyšetření. Můžete mi prosím poradit, co mám dělat a kde může být příčina? Už jsem z toho všeho zoufalý. Moc Vám děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michale! Chápu Vaši situaci, na dálku ale podobné případy řešit nelze. Určitě jste nevyčerpali všechny možnosti... Pokud Vám ani po podrobné diagnostice (sono, laboratoř vč. onkomarkerů, gastroskopie) klinici nepomohli, zkuste spíše lékaře celostní (holistické) medicíny.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: