Bolest v pochvě

Dobrý den, poslední dny mne zaskočila zvláštní bolest v pochvě. Objevila se např.při vstanutí, rychlejším pohybu, při zatnutí svalů, lokalizována cca 5 cm od poševního vchodu a spíše na levé straně. HA už třičtvrtě roku neužívám avšak už přes rok mne trápí zvýšený řídký a bělavý výtok, který kysele zapáchá. Gynekolog mi sdělil, že výtok je normální, ale mne opravdu obtěžuje. Cytologie na poslední preventivce dopadla dobře (na další jdu za měsíc). Vůbec mne nenapadá, kde by mohl být problém. Po přečtení několika článků mne docela vyděsila rakovina pochvy, bojím se aby to nebyl i můj případ. předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rakovina pochvy - nádorové změny v pochvě se samozřejmě vyskytují, ale mnohem častěji v pozdějším věku a i její projevy jsou zcela odlišné. Pokud jste byyla na gynekologickém vyšetření a lékař Vám sdělil, že je vše v pořádku, nemusíte mít obavy. Příčinu Vašeho problému opravdu nevím, mohl by to být opar, endometriosa,, i mnoho dalších příčin. Toto všechno by ale Váš lékař při prohlídce odhalil. Musíte se obrátit přímo na něho.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: