Bolest vaječníku

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Už několik let mám problémy s pravým vaječníkem. Začalo to asi před sedmi lety, kdy jsem měla křeče, že jsem si myslela, že mám zánět slepého střeva. Bolesti se objevovali jen občas, po nějaké době začaly být pravidelné. A to v období menstruace asi první dva dny, v den ovulace a někdy i při nebo po pohlavním styku. Můj lékař mi řekl, ža mám cystu, aniž by udělal UZ a nasadil mi antikoncepci na tři měsíce. Buď cysta zmizí a nebo ne. Bolesti ustoupily, ale po nějaké době se vrátily. Žila jsem s tím, že mám cystu a neřešila jsem to. Asi po třech letech jsem změnila lékaře a ten mi udělal UZ a řekl mi, že tam žádná cysta není. Ani žádné viditelné změny. Otázka byla, jestli nemám endometriózu. Nasadil mi antikoncepci, že ji mám brát v kuse bez týdenní pauzy. Jenže jsem pak špinila po celou dobu. Nicméně problémy neustoupily. Naopak se zhoršují. Při menstruaci mám takové křeče do pravého podbřišku, že nemůžu chodit a vystřelují mi do pravého třísla a stehna. Při ovulaci je to někdy podobné, někdy jsou bolesti mírnější. Bez analgetik se neobejdu, nemůžu se ani hnout. Bylo mi řečeno, že můžu podstoupit laparoskopii, ale že to endometrióza být nemusí, možná je to jen nějaká banalita, jako třeba hormonální změny, nebo nějaké varixy kolem vaječníku. Trochu si připadám jako hypochondr. Nemyslím si, že je to normální. Mám normálně bolestivou menstruaci, kdy mám bolesti v podbřišku ale to se dá přežít. Tohle je ale bodavá bolet a jen do pravého vaječníku. Když se narovnám nebo při chůzi je to mnohem horší. Někdy ani analgetika nezabírají. S levým problémy nemám. Chtěla bych otěhotnět a bojím se, že s tím budu mít problémy. Prosím poraďte mi, jestli to mám nějak řešit a popřípadě jak. Můj lékař mi žádnou radu nedal. Řekl mi, že se můžu rozhodnout, jestli chci podstoupit laparoskopii, že je to na mě. Ale že by spíš řešil to těhotenství. Bohužel si teď nemůžu dovolit otěhotnět. Děkuji..

Odpověď odborníka:

Skutečně jasnou odpověď na příčinu vašich obtíží poskytne jen laparoskopie,není to metoda jen diagnostická,ale i léčebná na vašem místě bych se pro ni jistě rozhodl příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: