Bolest zad se zmenila v necitlivost

Dobry den, chci se zeptat asi rok jsem trpela silnou bolesti krcni patere na prave strane. Pricina byla nejspis od sezeni u pocitace v praci protoze o vikendech jsem ji necitila. Takove pichani az silny tlak. Ted ale poslednich par dni necitim bolest ale divne me v tom kruhu kde to driv bolelo stipe a kdyz si to chci podrbat nic necitim. Obcas me v tom divne skubne. Okolo kdyz se podrbu citim to ale v tom kruhu asi 10 cm prumer nic necitim jen kdyz silne zatlacim prstem. Prosim o radu to svedeni je chvilema k nevydrzeni

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lucie Uvedené lehčí pobolívání kolem očí a v čele odpoledne- takto se projevují běžné, tzv- tenzní bolesti hlavy. Vliv může být psychický tlak, únava, vyšší napětí svalů na povrchu hlavy. Může jít i kombinaci s běžnou blokádou krční páteře. Je vhodný dostatek tekutin, odpočinek, přechodně / pokud není problém se žaludkem, játry, alergií na zmíněné léky/ napři Ibuprofen 4OO 1-2x d, ev s Paralenem. Dát na šíji tzv Prizznitzův zábal / vlhká látka na kůži, na ni igelit, na něj ručník , šálu/. Nechat působit tak hodinu- Při nelepšení ev nalezení blokády a odstranění u lékaře, který provádí tyto ošetření metodami myoskeletární medicíny. Někteří neurologové, ortopedi, RHB lékaři/ Při nelepšení neurologické ev oční vyšetření. Zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x