Bolest žaludku a neustálý pocit hladu

Dobrý den:) Chtěla jsem se zeptat.... Už asi půl roku mě nepravidelně bolí žaludek tak zhruba uprostřed(vždycky to trvá tak týden ).. Mívám ale pořád neustálý pocit hladu. Ale problém je v tom že když si něco dám tak mě po chvíli už zase bolí břicho.. Taky jsem si všimla že bolesti žaludku mívám taky nejčastěji po tučném nebo mastném jídle. Ale byla jsem už i u lékaře a ten mi nezjistil žádné problémy. Chtěla bych vás poprosit jestli by jste mi nedoporučil/ něco co bych měla jíst na ten žaludek....Nebo co mám dělat Protože já už opravdu nevím :(

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vaše potíže jsou z překyselení žaludku. Škoda, že nejste přesnější v popisu vyšetření, výsledků a závěrů lékaře. Vždy platí, že je třeba přestat se překyselovat. Je potřeba odstranit z jídelníčku vše, co překyseluje. Hlavně to je kofeinová káva všechny kofeinové nápoje, všechny slazené a ochucené nápoje. Pije se pouze voda bez bublinek, voda s citrónem a bílé, zelené a bylinné čaje (ne ovocné). Překyseluje ovoce, nejí se vůbec, nahradí se zeleninou. Překyselují sladkosti. Překyseluje bílá mouka a rýže. Nahradí se bramborem (nejlépe ve slupce na páře). Před spaním pravidelně 2tbl Vitar soda (volně v lékárně). Dr.Holečko holeckoj@seznam.cz

MUDr. Jiří Holečko
MUDr. Jiří Holečko

Specializace: Celostní medicína

Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: