Bolest zubu po vytrhnutí nervu

Dobrý den pane Stuchlík, je to týden co mi zubař trhal nervy ve stoličce, předtím mi tentýž zub léčil min. rok a půl léčivýma vložkama, ale pořád bolel, tudíž se rozhodl pro vyčištění kanálků. Nyní tam mám zase jakousi vložku (taková bílá "sádra") a za dva měsíce mám jít na nějaké dočištění apod, zaplombování, které má trvat údajně hodinu. No a mým nynějším problémem je, že už ten týden od zákroku mě pořád bolí zuby na zkus, ale tak že už jsem týden fakt jen na přesnídávkách jak kojenec. Myslíte, že to je normální? nervy by měly být podle mého zubaře už vyhtrhnuty jak jsem pochopila, tak může ta bolest pramenit z toho zákroku nebo je možné, že je pod zubem nějaký zánět? Předem moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zuby po ošetření kořenových kanálků mohou být citlivé i několik týdnů. Důležité je, aby se při ošetření kořenových kanálků zabránilo kontaktu se slinou, nalezly se všechny kanálky a pročistily až ke konci. Pokud se toto všechno podaří, citlivost během několika týdnů vymizí. S pozdravem, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: