Bolesti bederní páteře

DOBRÝ DEN PANE DOKTORE, JSEM 5 LET PO 2 OPERACÍCH BED. PÁTEŘE L4/5 A L5/S1. ANI OPERACE MI VŠAK MOC NEPOMOHLY. DŘÍVE JSEM PRACOVALA JAKO SERVÍRKA. NEMOHU POSTOUPIT MAGN. rEZONANCI, MÁM OCELOVÝ DRÁTEK V UCHU JAKO NÁHRADU TŘMÍNKU. MÍSTO ZLATA, MI LÉKAŘ VOPEROVAL OCELOVÝ DRÁT. BOHUŽEL TEĎ MOHU JEN NA CT A MŮJ NEUROCHIRURG MĚ NECHCE JIŽ OPEROVAT, JEN POKUD SI SEŽENU SVOLENÍ K MAGN. REZONANCI. CHÁPU HO, 2 OPERACE MI NEPOMOHLY A BEZ MAGN. REZONANCE SI NENÍ JIST, CO TAM MÁM. MOHOU TO BÝT I SRŮSTY ? MÁM OBROVSKÉ BOLESTI PÁTEŘE, BOLÍ MĚ BŘICHO KAŽDÝ POHYB MĚ MOC BOLÍ A NA PLOSKÁCH NOHOU NEVYDRŽÍM STÁT, JAKO BYCH NA NĚČEM ŠPIČATÉM STÁLA, REHABILITACE MI NEPOMÁHAJÍ, SOTVA MOHU CHODIT PO BYTĚ. NEVÍM UŽ CO DĚLAT, JE MI 37 LET, OPEROVANÁ JSEM BYLA VE 33 LETECH. MÁM 6 - TI LETÉHO SYNA O OD JEHO 2 LET JSEM S NÍM NEBYLA VENKU, CHTĚLA BYCH ŽÍT NORMÁLNÍ ŽIVOT STAV PÁTEŘE SE ZHORŠUJE. PSÁNO : STp. OP segmentů L4/L5 a L5/S1. Pokročilá osteochondroza L4- S1, bulding L4/5 vyklenujicí se do obou foramin. Obliterace pravé laterárního recesuL5 hyperdenzní strukturou- sekvestr ??? Bulding L5/S1. Fibrosní srůsty - max. kolem kořene L5 dx. Artrosa malých kloubů L4 - S1. Primární stenosa páteřního kanálu. Retrolishesa L4 , při předklonu vel. 9 mm, při záklonu vel. 7 mm RTG C páteře: Tvarová defigurace těl C- páteřepři růstové stigmatizaci. Osteochondroza ploténky C5/6 s dorsálním osteofytem C5 distálně. Lehce snížené plotémkyC4/5 a C6/7, spíše vývojově. Naznačená dx skoliosa C/Th přechodu a sinskoliosa horní Th páteře. Dystostosa. Bolesti jsou k nevydržení, analgetika ani jiné léky nezabrali na bolest. Mohl byste mi prosím pane doktore vysvětlit výše popsané nálezy krční a bederní páteře a mohl poradit, co je možné dělat, abych mohla alespoň chodit ? Nevydržím stát déle jak 2 min, bolest jede od bed. páteře do lýtek , pat a plosek a já mám stavy na omdlení, jako by se mi nedokrvoval mozek. Mám hrozně těžké nohy, jako by mě něco stlačovalo k zemi. Hlava mě bolí denně, skřípe mi jakoby písek v krční páteři a hrozně tam křupe a štípe. Mám závřatě. Děkuji moc za překlad pro laiky, mých nálezů a radu , jak postupovat dále. Děkuji za Váš čas, s pozdravem Jana V

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste ještě nenavštívila ambulanci pro léčbu bolesti ve vašem okolí, byla by to pro vás dobrá volba, najděte si ji zde a objednejte se: http://www.linkaprotibolesti.cz/index.php?id=0500 nebo můžete i zavolat, je tam číslo na linku proti bolesti. Nález na CT: máte oboustranně výhřez ploténky mezi 4. a 5. bederním obratlem , srůsty po operaci jsou přítomny poměrně masivně, hlavně vlevo, takže vaše potíže jsou poměrně více snad vlevo. Na krční páteři máte velké změny degenerativní difusně /na celé páteři/ s maximem opět kolem 5. obratle, kde je i zadní výrustek, který může dělat "neplechu" a hodně tlačit. Zkuste se domluvit se svým neurologem, zda by vám nenapsal alespon lázně, když neurochirurg operaci odmítá a nebo by vás mohl poslat na konzilium ke jinému neurochirurgovi, který by si mohl třeba na operaci tzv. troufnout . Zkuste požádat oš. lékaře, at s ohledem na vašeho synka nebo vás budoucí život, věřím, že se nějaká cesta najde, ale ambulanci pro léčbu bolesti nevynechejte, jsou tam odborníci, kteří svůj obor umí a určitě vám od bolesti uleví Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
 Cvičení při respiračních projevech alergie
Články: Cvičení při respiračních projevech alergie
Při léčbě astmatu je nutné...
Rakovina a její příznaky
Články: Rakovina a její příznaky
Rakovina je onemocnění, při...
Dyslipidémii můžete vyřešit i bez léků! Víme, jak na to
Články: Dyslipidémii můžete vyřešit i bez léků! Víme, jak na to
Řekl vám lékař, že je ve...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina plic (1. díl)
Články: Rakovina plic (1. díl)
Přestože rakovina plic je...
Zdolá rakovinu plic biologická léčba?
Články: Zdolá rakovinu plic biologická léčba?
Léčba zhoubných plicních...
Vaginální výtok: poznáte, co je normální, a co už ne?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Čeká vás ozařování karcinomu prostaty? Poradíme, na co se připravit
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x