Bolesti berců

Dobrý den pokusím se zde popsat celý svůj problém s bolestí obou bérců Moje bolesti bércu začali když jsem nějaký čas chodil do posilovny.Začali mě bolet oba bérce jen když jsem si to bolavé místo jen zmáčknul nebo pořádně na to přitlačit. Bohužel jsem si toho moc nevšímal a posiloval jsem asi ještě měsíc dále a bolesti se zhoršily bérce boleli už při běhu nebo chůzi do schodů.Tak jsem navštívil ortopedii.Ortoped napsal do správy že bolesti jsou na hraně tibie kde jsou svalové upony a že to je přetížení svalů. a poslal mě na rehabilitace(vodolečba a magnetoléčba) které trvali asi měsíc a půl a nepomohli mi poté mi na rehabilitaci udělali RTG snímek ná bércich jsem měl takové malé bíle čáry (posílám vám obr. ale není to moc vidět tak jsem to označil) Primář oddělení řekl že to je cysta a poslal to dalšímu primáři na popis ten ale řekl že to nic není s těmi snímky jsme šel k ortopedovi který řekl že cysta v žádnem případě a že to je problém ve svalech poté mě poslal za jednou expertku co dělá popisy RTG snímku a záznam s vyšetření je - Na sn. bérců bez jednoznačné kostní cysty nález v pravé tibii v bočné projekci velmi diskrétni v prave projekci prakticky chybí pro komletní diagnozu je třeba provést ct. Poté jsem se vrátil k ortopedovi a ten řekl že mám přijít za 4 měsíce a udělat znova RTG snímek a on to porovná(na ct mě neposlal).Ale přešel jsem k jinému ortopedovi(ukázal jsem mu všechny lékařské záznamy) podíval se na RTG snímek a poté ješte na obě nohy přes ultrazvuk a řekl že to je asi problém měkkých tkání a měl jsem přít za 2 měsíce a nechat si udělat nové RTG. po dvou měsících se podíval na nové snímky a jeste jednou přes ultrazvuk říká že na kosti nic není žádná známka cysty a předepsal mi léky - dolminu 50 a gel voltaren emungel.Bolesti trvají skoro rok a ortoped řekl že tam nemám žádny otok.pár dní po poslední návštěvě ortopeda mě začni bolet také obě paty (jen když si je zmáčknu a někdy i při chůzi). dolminu jsem bral 15 dní (1 tableta ráno druhá večer) tak dlouho jsem si mazal nohy i voltarenem ale také to nepomohlo.Jak už jsem psal tak bolesti trvají skoro rok někdy v klidovém stavu mi tam vystřeluje bolest i do celých lýtek a někdy třeba když musím běžet tak cítím v bércích tlak a mravenčení a nohy se jsem se po celý rok snažil namáhat co nejmíň.Na kontrolu za ortopedem jdu zase za měsíc. píšu vám protože bych chtěl znát váš názor a nebo nějaké rady jestli se mám při příští návštěvě ortopeda zeptat na magnetickou rezonanci nebo CT nebo nějaké jiné vyšetření. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud se týká vyšetření a změn na kosti je lepší CT než magnetickjá rezonance ta zde ukáže méně. Bylo by vhodné provést vyšetření krve k vyloučneí zánětlivých či revmatických změn a scintigrafii skeletu která by měla pokud bude negativní vyloučit změny na kosti at už z přetížení či případné cysty. Bude-li vyšetření negativní pak je obvykle problém ve svalech . Léčení poté probíhá především na RHB - laser , magnet a další metody

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: