Bolesti břicha

Dobrý den, v srpnu minulého roku jsem absolvoval kolonoskopii (mírný zánět term. ilea), v září gastroskopii (drobný vřed na dvanáctníku) a v listopadu mag. rezonanci - entoroklýzu tenkého a tlustého střeva (jen potvzení mírného zánětu v term. ileu). Dlouhodobě jsem bral a omeprazol v různých formách ... zhruba před 14 dny jsem ho omezil a před pár dny úplně vysadil. V současné době, asi 14 dní, mne trápí bolest břicha, takřka v průběhu celého dne, takový ten pocit, že je člověku špatně od žaludku, či střev, prostě od břicha, taková neurčitá bolest, nevolnost, těžkost, někdy maličko pomůže odříhnutí ... Už mne to hodně znérvózňuje. Může to mít souvislost s vysazením omeprazolu? Nemohl se za ten rok vyvinout někde v trávicím ústrojí karcinom?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Karle, bolest v žaludku i střevech pravděpodobně s vysazením omeprazolu souvisí - ten pokud ho užíváte, brání kyselému podráždění jak žaludku, tak i dvanáctníku. Nepíšete, proč jste ho vysadil - pokud máte nějaké nežádoucí účinky, určitě je lepší se poradit s gastroenterologem na výměně za jiný lék ze stejné skupiny. Jestli se vyvinul karcinom, je teoreticky možné, ale prakticky se to dá jednoduše vyloučit po kolonoskopii - pokud tedy máte tuto obavu, určitě zajděte na gastroenterologii.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: