Bolesti břicha

Ráda bych se zeptala na mé obtíže. Jemi 26let. Již cca přibližně rok a půl mne začalo pobolívat břicho na pravé straně pod žebry, sem tam mi bylo nevolno. V té době jsem špatně jedla-byla jsem po druhém porodu a děti nedali odpočinout. Potíže nemizely a já absolvovala sono,bez výsledku,stejně jako krevní testy. Lákařka mne označila spíše za simulanta,prý lehce zvětšený žlučník. Obtíže se vrací, nyní pobolívá břicho v oblasti pupku a výše k levé straně pod žebry. Ošetřující lékařka mi v dubnu dělala krevní testy, v pořádku. Napsala Lanzul, asi na 14 dní bylo lépe. V létě jsem prodělala pravděpodobně virozu,začala bolestí krku, ale zahnala jsem ji coldrexem, následně asi po měsíci pocit, jako při chřipce, ale bez teplot.Následně jsme odjeli na vodu a od té doby chraptím.Můj ošetřující lékař doporučil vincentovi pastilky, bez výsledku, stále chapot, ve výtěrech nalezl zvýšenou citlivost na streptokoka-->nasazeny atb na týden. Atb beru již 5 dní, ale dostavují se pocity horka,zimy, teplotu nemám. Chrapot je zlepšený, po 2 dnech znovu začalo pobolívání břicha. Už jsem z toho celá vyplašená a nevím, co se děje, zda se nejedná o něco vážného? Co by jste doporučili?

Odpověď odborníka:

Terezo, pokud byl Lanzul nasazen a popisujete přechodně dobrý efekt, je potřeba ho užívat delší dobu- doporučuje se 2 měsíce. Pokud chybí varovné příznaky jako hubnutí, zvracení, krvácení, prudké bolesti apod., není potřeba provádět časně fibroskopické vyšetření žaludku. Pokud se však potíže po 2 měsíční terapii vrátí, je zapotřebí fibroskopii absolvovat. Bolesti v epigastriích (nadbřišcích) mohou mít různé příčiny a pokud byly krevní testy a ultrazvuk v pořádku, je zapotřebí se zaměřit na dovyšetření žaludku. Antibiotika jste dostala na léčbu streptokokové infekce, léčba ATB je často doprovázena bolestmi břicha, průjmem, v průběhu léčby se mohou objevovat nespecifické potíže jako pocity horka apod. Takže doberte ATB, zajděte na kontrolu ke svému lékaři, domluvte se na dalším postupu- dle mého názoru byste měla absolvovat fibroskopii. Hezký den. Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: