Bolesti břicha

Dobrý den.Před asi dvěma měsíci jsem byl u lékaře s bolestmi břicha.Bolest se vyskytuje asi 10 cm napravo i nalevo od pupku(Po silnějším zatlačení).chirurg mi diagnostikoval pupeční kýlu s citlivostí na špičku nehtu.Kýla viditelná není.Mezitím mi testy potvrdili přítomnost Helikobaktera na které jsem dostal antibiotika a byl jsem odeslán na gastroskopii kde mi jěště zjistili zánět dvanáctníku.Nyní mám po kontrolní gastroskopii a je to v pořádku.Helikobakter je taky pryč ale břicho občas jěště pobolívá.jěště jsem zapoměl na ultrazvuk břicha který ukázal že je vše o.k.dále test na okultní krvácení negativní.Chci se zeptat jestli mě m ůže praktický lékař poslat třeba jěště na ct?Na toto vyšetření se moc neposílá(asi náklady nevím).nebo mě tam může poslat chirurg?Je taky možné že by mě mohla zlobit ta kýla ?můžou to někde zobrazit?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavle, k poslání na CT by musel mít praktik nějaký závažný důvod - CT v případě podezření na kýlu při negativním ultrazvukovém nálezu může i něco dalšího odkrýt. Kýla může i sama zmizet, pokud byla malá a nenamáhal jste břišní stěnu. Proto bych na Vašem místě ještě vydržela pár měsíců a pokud bude břicho pobolívat, znovu zašla za praktickým lékařem a případně ho požádala o odeslání k chirurgovi - ten by Vás pak mohl na CT rovněž poslat, pokud bude mít podezření.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: