Bolesti břicha

dobrý den chtěla bych se zeptat,mám problémy se stolicí,mám bolestivou a občas si nahmatám jakousi kuličku nebo něco tomu podobného nevim si rady moc s eo sebe bojím a ještě víc kolonoskopie,krev však jsme měla viiditelnou jednou a to asi před půl rokem a to jsem hned jela na pohotovost kde mě provedli chirurgické vyšetření a nic nezjistili jen mi doporučili sedavou koupel v dubové kůře,v poslední době se to nemění a potíže přetrvávají asi tři roky,u doktorů jsme byla ale každý chce kolonoskopii ale bojím se ... v poslední době mám bolesti hlavy jakoby i křeče v pravé horní části,a špatně vidím,mphlo by to nějak souviset nemohla bych mít rakovinu?moc děkuji za oppdověd..jitka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výskyt rakoviny v těle lze zjistit pouze na základě provedených vyšetření. Nepíšete, kde si nahmatáte jakou kuličku a zda se ta kulička mění nebo zda je pořád stejná a na stejném místě, takže k ní nelze říci nic bližšího; s jistotu by Vám odpověděl pouze lékař, který by hmataný útvar vyšetřil. Koloskopie zobrazí celou sliznici tlustého střeva, ukáže, jestli je v pořádku nebo jestli jsou na ní zánětlivé nebo nádorové změny, a lze při ní střevní sliznici také ošetřit. Dubová kůra má stahující účinky, je proto vhodná jako sedavá koupel zejména pri hemoroidech, které se často projevují bolestí při stolici, někdy krvácením (jasná krev NA stolici a na toaletním papíře) a někdy tvorbou tkáňových uzlíků (boulička?) v oblasti řitního otvoru. Bolesti hlavy vůbec s popsanými problémy se stolicí nemusejí souviset, vzhledem k poruše vidění a křečím v části hlavy spíše sázím na migrénu. Jistotu Vám dá vyšetření u Vašeho lékaře - nejprve obvodního (= všeobecného), pak nejspíše u neurologa.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: