Bolesti břicha,nadýmání,plynatost,časté nucení na stolici

Ani nevím kde začít.Takže začnu od začátku.Je mi 27 let.Vážím 58 kg.Měřím 170cm.Od porodu své dcery 6 let.jsem trpěla hodně nadýmáním a nepravidelně chodila na toaletu.Třeba jen 2-3 do týdne.Nějak jsem to neřešila.Je pravda že jsem nikdy nejedla pravidelně a snědla na co přišla.Začalo to přesně před rokem.Před vánocemi roku 2012 mě začaly velké bolesti žaludku.Ten rok jsem byla šíleně ve stresu.Malá byla pořád nemocná a 2 v nemocnici.Hoodně jsem se sresovala.Jsem tip člověka co si všechno moc bere a na vše myslí co bude a tak.Na Vánoce rok.2012 jsem skončila na pohotovosti s bolesti břicha.Ani nevím kde to bolelo víc a kde přesně.Tam mi udělali veškeré vyšetření a nikde nic nenašli.Rentgen břicha,krev,moč.V lednu 2013 ultrazvuk tam vše vpořádku.Další rozbory krve,moči vše ok.Nakonec jsem v unoru skončila na gynekologii,protože jsem měla silné výtoky.Během unora a března jsem brala 4 ATB.na gynekologii.V moči kvasinky.Břicho stále bolelo.Skončila jsem na neurologii tam CT zad -vpořádku.Nakonec jsem skončila na vyšetření žaludku.Tam mi pan doktor řekl že mám větší zánět a nasadil qumatel.Trochu se zlepšilo,ale po 4 měsících jsem tam skončila znovu a z histologie mírný chronicky zánět.Opět qumatel.Ještě chci dodat že od toho ledna 2013 jsem brala těch spoustu ATB,asi 6 láhviček algifenových kapek,utrogestan asi 3 krabičky,několik paralenu.Prostě toho bylo hooodně.A ještě než začaly ty problémy ze žaludkem,tak jsem brala ve velkém ibalgin.třeba i 3-4 za den,protože mě stále bolela hlava.od ledna jsem nasadila i probiotika,začala zdravěji jíst a vyřadila nezdravé jídla.No ale nyní k problémum které mám ted.Bolesti žaludku které byly o hodně lepší se zase vrátily a k tomu další problémy.Nadýmání,ale o hodně větší a hodně bolestivé.Nemužu vubec cibuli,porek,rozinky,papriku,zelí,okurek a sladké,pečivo světlé.Hrozná plynatost po každém jídle.Začaly mi šíleně padat vlasy,bolesti hlavy,motání hlavy když je v místnosti umělé světlo.Studené ruce a je mi pořád zima,ale zároven mi ale hoří v obličeji.po probiotikách se stolice zlepšila,ale mám období kdy je pravidelně každý den a pak třeba zase 2 dny není.také mívám řídkou až vodnatou stolici po ránu a pak třeba mám celý den nucení na prujem,ale přitom nejdu a prujem nemám,ale více jak 2 niky nejdu.Ve stolici jsem nikdy neměla krev ani hlen.tohle jsem vše říkala na gastru a chtěla jsem vyšetřit střeva,ale pan doktor mi řekl že budu mít jen přemnožené kvasinky ve střevech a je to i z toho žaludku a musím držet dietu.Prý je to z těch ATB a léku.Chtěla bych slyšet Váš názor,protože už 3 měsíce se snažíme o druhé dítě a nechci něco zanedbat.Na gynekologii jsem vpořádku a pan doktor z gastru mi taky schválil těhotenství.Já se ale bojí aby se muj stav pak nezhoršil.Jsem stále hodně ve stresu .Pořás se hrozně všeho bojím jestli nemám nějakou vážnou nemoc.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Veroniko, pokud v rámci komplexního gastroenterologického vyšetření byl prokázán pouze mírný chronický zánět žaludku, nejedná se o vážnou nemoc. Vzhledem k uvedeným příznakům a obtížím Vám doporučuji doplnit vyšetření k vyloučení/potvrzení céliakie, případně alergologické testy v rámci diagnostiky potravinové alergie. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x