Bolesti hlavy, nevolnost

  • Dotaz od: Lucie Maláková
  • Publikováno: 10.11.2009
  • uLékaře.cz

5 let mám deprese. Asi tak před rokem jsem měla poměrně velký propad a začala jsem brát Deniban (kromě toho beru ještě Velaxin a Lamotrix). Pomohl mi sice, ale po několika měsících jsem přestala dostávat menstruaci. Lékařka mi ho hned vysadila. Menstruace se mi sice srovnala, ale od té doby je mi pravidelně několikrát do měsíce hrozně zle - migréna a následně 2-3 dny zvracení. Bývá to hlavně v období tak týden až 10 dní před menstruací, ale bohužel klidně i jindy během měsíce. Táhne se to už od června a docela mě to zatěžuje. Mám pocit, že mi je vlastně většinu času špatně. Lékařka si myslí, že je to pořád ještě reakce na Deniban a že se to časem zlepší. Je to možné?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemohu vám zodpovědět tuto otázku, do budoucnosti nevidím. Snažte se co nejvíce komunikovat se svou lékařkou, která léčí vaše deprese a migreny/ je dobré najít si spec. ambulanci neurologickou pro léčbu bolestí hlavy, bývají při velkých nemocnicích/, je výhodné, aby měli o vás lékaři co nejvíce informací (kdy je vám špatně, jak dlouho to trvá, co se s vámi děje a podobně). Léků na léčení těchto potíží je mnoho, mohou vám je různě kombinovat. Někdy se dlouho zkouší než se najde lék, který pacientovi vyhovuje. A léčbu psychoterapií na depresi jste již zkoušela? Mohla by vám pomoci snížit zátěž organismu léky, je to srovnatelná část léčby deprese, jen hodně dlouhodobá. Informujte se na ní u svého psychiatra. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: