Bolesti kloubů a psych.stav

Dobrý den,zcela náhodou jsem narazila na tuto poradnu a velice bych prosila o radu.Již cca 2 roky mám potíže kloubů.Začalo to výrůstky na patní kosti,které nebyly po anal.ozařovaní zlikvidovány,poté se přidaly bolesti palce na noze,na téže noze bolesti hlezna a kolene.Nepomohly obstřiky a léčba prepar.typu Condro a Proenzi je mi platná prý jak mrtvému kabát(mi bylo sděleno).Do toho u mě proběhlo pozit.onemoc.IgG na Yersinie-mimochodem nevím co to je.A nyní je stav takový,že si zřejmě se mnou nikdo neví rady.Navíc trpím silnou nedoslýchavostí a tinitem.Na tyto problémy beru lék Frontin O,5 z psych.důvodů.Prosím o sdělení,jaké by byly ještě možnosti na zlepšení stavu.Byla mi navržena i přírodní léčba,která by byla v řádu několika tisíc s nezaručeným výsledkem a to ještě léčení na dálku. Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ostruha patní kosti je poměrně svízelné onemocnění, které se někdy řeší až operací. Bolesti hlezna,m kolen a dalších kloubů mohou ukazovat na různá onemocnění nebo poruchy - počínaje nadváhou a přílišným zatížením kostry, přes poruchu postavení kloubů díky vadnému držení těla, po artrózu a různá zánětlivá onemocnění kloubního systému či vnitřní onemocnění, jako je osteoporóza nebo cukrovka. Pozitivní IgG na Yersinie znamená, že se Váš imunitní systém v minulosti setkal s bakteriemi Yersiniemi, nejspíše s Y:enterocolitica, které způsobují zejména průjmovitá onemocnění, ale také záněty kloubů. Stran řešení kloubních obtíží doporučuji obrátit se znovu na obvodního lékaře a probrat s ním, jaké máte nyní obtíže, co Vám není a co by Vám mohlo být - obvodní lékař provádí celkové základní vyšetření s cílem blíže určit, odkud pramení obtíže, a buď sám problém zaléčí, nebo podle zjištěných nálezů odešle ke specialistovi - u Vás připadá v úvahu především ortoped, revmatolog a také rehabilitační lékař (aby se vyloučily, případně vyřešily vlivy na klouby, jako je špatné postavení páteře apod.). S léčbou na dálku bych byla hodně opatrná (opravdu nemusí vůbec pomoci...), raději nejdříve zkuste ještě zjistit (s pomocí lékařů), co je příčinou, a tu zaléčit. Přeji pevné nervy a hodně trpělivosti, jakákoli kloubní onemocnění bývají dlouhodobá a často svízelná.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: