Bolesti končetin

Dobrý den, v únoru letošního roku jsem se nakazila bakterií Campylobacter jejuni a od té doby pociťuji silné bolesti kolenních, loketních, zápěstních kloubů a přilehlých svalů. Mám za sebou veškeré krevní testy, kde mi bylo prokázáno pouze zvýšené množství Chlamýdií. Byla jsem odeslána na ortopedické vyšetření, revmatologické vyšetření a všechna vyšetření jsou na hraně. Obvodní lékařka mi nejprve dala léky na bolest Limesil, které mi na bolest nepomáhaly, tak jsem užívala ibalgin, ibuprofen a protože to již beru delší dobu, tak mi změnila lékařka léky a předepsala mi Recoxu. Léky mi prostě nezabírají a bolesti přetrvávají. Momentálně nemohu napnout ani pokrčit prsteníček pravé ruky, neboť mě pak strašně bolí a bolest přichází až z dlaně. Bolí mě to i v případě, když napnu ostatní prsty. Prsteníček mi připadá jakoby byl mrtvý a otekl mi na něm poslední (proximální) článek. Tento stav jsem měla minulý týden na levé ruce, takže se mi to takhle střídá. Mívám také často studené končetiny. I v létě nosím teplé ponožky. Moje obvodní lékařka mi na tohle napsala pouze zmíněný prášek recoxu. Poradíte mi prosím, jak mám na dále postupovat s tímto problémem, když jsem veškerá vyšetření podstoupila? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Po nákaze kampylobakterem mohou delší dobu přetrvávat bolesti kloubů. Neuvedla jste, zda byla infekce zaléčena a zda nález kampylobaktera ve stolici přetrvává a máte obtíže spojené s touto infekcí. Pokud ano a máte i pozitivní chlamydie, je možné zaléčení antibiotiky, která působí proti oběma infekcím (např. makrolidy, chinolony).

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: