Bolesti krční a bederní páteře s bolestivostí ramenního kloubu a pravé strany bederní páteře

Dobrý večer pane doktore, mám k Vám dotaz, už několik trpím bolestmi krční a bederní páteře . poslední asi 3 měsíce jsem začala mít bolestivě omezený pohyb pravého ramene a pravé strany bederní páteře. Praktická lékařka mě poslala na neurologii, protože jsem měla občas i brnění a křeče v pravé ruce. Na rtg tento nález: Napřímená krční lordoza, sníž.plot. C5/6 s ventrál. osteofyty, lumbalizace S1, hyperlordoza LSp, meziobratl.plot. jsou přiměřeně široké, drob. ventrál. a later. osteofyty, spondylarthroza. prosím o názor, zda se stím dá něco dělat a nebo co mě čeká do budoucna. Léky jsem zatím dostala Myolastan, Biofenac. Děkuji moc za odpověď, jak jsem vlastně na tom

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na RTG jsou popisovány pouze středně pokročilé degenerativní změny ploténky C5-6 a mírné degenerativní změny bederní páteře, tedy nález odpovídající věku po 30.-35. roce. Vaše obtíže tomuto postižení odpovídají. Léčba v akutní fázi Myolastan a Diclofenac je jistě správná, po zmírnění obtíží by bylo vhodné započít s pravidelnou RHB. Při přetrvání obtíží by bylo možné nález dále verifikovat pomocí vyšetření MRI.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
reakce na popis bolesti páteře-fasetový sy. | Od: Věra S. | 9.11.2014 13:51
Tak thle když čtu,tak mě je moc smutně,protože již tím trpím 9let,chodím do centra bolesti,beru opiátové náplasti,různé léky + paraleny,panadol už beru teď,žaludek mi už z toho taky nadělal neplechu.Stav zhoršen,není narok na celý důchod,jen I.stupeň,k tomu ještě se přidává i krční a zvracení,copak se ještě v dnešní době nenašla léčba na zmírnění bolesti.A proč i nejsou tabulky na LPK při posuzování,aby člověk na něco měl nárok.Není nárok v dnešní době ani na ZTP,je to všechno moc smutné.Raději bych byla bez potíží a chodila do práce,před posudkovým lékařem si člověk připadá jako simulant,že to není nic vážného,dokonce mi jednou bylo řečeno,abych náplasti sundala a vzala si acylpirín,paní posudková neví jaké to jsou bolesti atd....
reagovat
re:reakce na popis bolesti páteře-fasetový sy. | Od: Zdenka pop | 10.9.2015 00:16
Mela jsem stejne bolesti pred operaci nadoru jak to byva u
zen kolem padesatky. JEN JSEM SE MALINKO NAMOHLA U
NEAKE PRACE BOLESTI ZNOVU PRISLI. NACHVILI ZABRAL
AULIN TEDY NIMESILIDUM, STALE BERU IBALGIN, PO CASE
KDYZ UZ JSEM BOLESTI RVALA A NEMOHLA TO VYDRZET
MI Doktor napsal Agrocie tablety z leve ruky to preslo ale do
prave .leva je ted dobra a prava boli jak cert I krcni pater. Pak
mi napsal Acetamin stada Finalgon krem a proud na stimulaci
nervu. CO muzu rict tak Acetamin je peknej oblbovak jen
jsem se motala jak opila. Vyhral zatim argoxie nimesil sacky
a trochu pomohl Finalgon.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: